banner huis windels mechelen

 

We krijgen maar niet genoeg van die tastings en nieuwe bottelingen...

We beloofden het al aan heel wat van jullie, en ja hoor er komen nog enkele interessante tastings aan voor we beginnen aan de drukke kerstperiode. We planden een paar masterclasses maar ook vrijblijvende proefnamiddagen in de winkel.
Bovendien is dit, de weken na de zomermaanden dé moment waarop distilleerderijen hun nieuwe bottelingen voorstellen. Uiteraard zullen hiervan enkele pareltjes op tastings te degusteren zijn en in de winkel verkrijgbaar. Volgt u hieronder gerust mee wat er te gebeuren staat.

Catherine, Philippe, Michiel en Wouter
jobstudenten Maxine en Quinten


Proefnamiddag BenRiach, Glendronach, GlenGlassaugh - zaterdag 6 oktoberBenRiach, GlenDronach en GlenGlassaugh, drie compleet verschillende distilleerderijen die de whiskyliefhebber zeker kunnen boeien. BenRiach geeft ons het echte Speyside karakter: fris en speels van smaak, GlenDronach geeft ons de sherrygerijpte whisky die droger is en GlenGlassaugh geeft ons meer het Highland karakter en tevens een gerookte versie.

Wenst u deze producten te leren kennen, of misschien kent u ze al en wil u ze nog eens herproeven? Dat kan vrijblijvend op deze gratis proefnamiddag. Bovendien zullen er interessante acties gelden op bepaalde producten en maakt u kans een BenRiach 25 jaar te winnen!

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: gratis
Startuur: 13.00u – einde: 17.30u


Kaas en spirits - dinsdag 6 november


Op dinsdag 6 november gaan we weer lekkere spirits pairen met verschillende soorten kaas.
De publieke opinie zegt soms dat kaas altijd met wijn gecombineerd moet worden maar daar denken wij bij Huis Windels anders over. Niets zo leuk als een lekkere kaas combineren met whisky, porto of een andere spirit. Voor de kazen hebben we natuurlijk maar 1 adres : Schockaert. Zij zullen ons voorzien van heerlijke kazen, van een lichte geitenkaas tot een volle en pittige blauwe aderkaas en alles daar tussen in. Dit is een tasting die al onze smaakpapillen in vervoering zal brengen. Zeker en vast niet te missen voor alle bourgondiers onder ons.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 40,00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Klik hier om in te schrijven


Classic malts distillers editions - donderdag 15 novemberTalisker, Oban, Lagavulin, Caol Ila, Cragganmore, Dalwhinnie, Glenkinchie. U heeft wellicht al van één of meerdere van deze distilleerderijen gehoord. Logisch, dit zijn geen kleine namen in de whiskywereld, stuk voor stuk zetten ze bottelingen op de markt die als standaarden gelden. Wist u echter dat ze ook allen speciale bottelingen uitbrengen onder het label “distillers edition”? Hierbij gaan ze een stapje verder en geven aan hun klassiekers een tweede rijping op andere types vaten om zo tot een complexere spirit te komen.

Ontdek samen met ons deze pareltjes van delicaat fruitig, over droog tot stevig gerookt o.l.v. de brand ambassador.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35.00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Klik hier om in te schrijven


Proefnamiddag Scapegrace gin - zaterdag 17 novemberTwee heren uit Nieuw Zeeland die elkaar niet kenden tot de één trouwde met de anders’ zus. Dan volgt er een jaar samen op café gaan en aan de toog hun liefde voor spirits verklaren. Zo beslisten de twee om een gin te maken. Gestookt in een gesprokkelde 19e ketel, met water vanop het eiland en 12 kwalitatieve botanicals.

Kom nu ook de smaak van deze gin in zijn twee uitgaves ontdekken bij ons in de winkel op deze vrijblijvende proefnamiddag. Maak bovendien kans op gratis accessoires!

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: gratis
Startuur: 13.00u – einde: 17.30u


The Arran Malt tasting met Lucie Stroesser - woensdag 21 novemberArran whisky, genoemd en gelegen op het mooie eiland Arran aan de westkust van Schotland. We steken het niet onder stoelen of banken, wij zijn er fan van! Al vele jaren volgen wij met plezier en goesting hun interessante gamma. Zoals steeds brachten zij het afgelopen jaar weer heel wat “speciallekes” uit die we naast enkele klassiekers uit hun gamma zullen degusteren.

Als kers op de taart zullen alle geheimen van deze dranken en de distilleerderij uit de doeken gedaan worden door brand ambassador Lucie Stroesser. Deze tasting wordt in het Engels gegeven.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35.00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Klik hier om in te schrijven


Glenfiddich masterclass - donderdag 29 novemberTwee jaar geleden kregen we de kans om op de Glenfiddich tasting de 26 jarige expressie te proeven en dat was zo een succes dat we dit nog eens willen overdoen. Enkel gaan we dit jaar nog een stapje verder. We kregen de kans van de importeur om een van de weinige flessen van de Glenfiddich 30 jaar op de kop te tikken en deze willen we graag met jullie delen. Ook gaan we eens een flesje van de winterstorm 21y opentrekken om eens te proeven. Dit is een beperkte oplage van 21 jaar die op een ice wine vat heeft gerijpt en enorm collectible is. Vele van deze flessen zullen spijtig genoeg nooit opengemaakt worden door de verzamelaars maar daar brengen wij verandering in. Verwacht een avond met het hogere gamma van Glenfiddich... Zeker een avond om niet te missen.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35.00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Klik hier om in te schrijven


Glentauchers single cask - cadenheadsMidden april reisde Catherine naar Schotland om er eventuele single casks aan te kopen bij Cadenhead’s, de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland. Hiervan kwamen de Ord 13y en “An Irish”  12y reeds toe begin Augustus. Nu kwam ook de laatste botteling binnen, een Glentauchers van 9 jaar oud op 59.8%. Deze whisky werd exclusief gebotteld voor “The whisky ladies” oftewel Catherine van Huis Windels, Nikkie van Proof en Krien van Whiskyrestaurant De Cluysenaer.

Zij kozen deze uitzonderlijke botteling op basis van zijn zeer atypisch karakter. Naast een initiële rijping op bourbon hogshead rijpte deze whisky op een rumvat. Dit resulteert in een stevige whisky met een kruidig en zwaar fruitige neus op een vanille achtergrond. Op het palet, eventueel met een druppeltje water, komt het tropisch fruitige karakter helemaal open. We merken toetsen van ananas, mango, meloen maar ook kaneel kunnen we terugvinden. Op de finish blijft het tropische fruit plakken, kortom een pareltje.

Te verkrijgen en proeven in de winkel aan € 69,00 of online te bestellen via onze webshop:
http://www.huiswindels.be/Detail/cadenhead-glentauchers-9y-for-windels

 
 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven