banner huis windels mechelen
 


Nieuwsbrief augustus 2019

Hopelijk heeft u al of gaat u nog kunnen genieten van een deugddoende vakantie!
Wij lossen elkaar alvast onderling af zodat de winkel open kan blijven voor alle liefhebbers
van lekkere spirits en sigaren.

Iets vroeger dan aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief zenden wij u vandaag de lijst met publieke tastings die we organiseren in het najaar. Onder voorbehoud van last minute opportuniteiten die we misschien niet willen laten schieten, zijn dit de 7 voorgestelde degustaties die we dit jaar nog voor u in petto hebben.
Indien u interesse heeft in het bijwonen van één of meerdere tastings vragen wij u vriendelijk om in te schrijven via de afzonderlijke links naar onze website.
Na onze bevestiging, die u per kerende e-mail zal ontvangen, verwachten wij u betaling binnen de 7 dagen om uw plaatsen definitief vast te leggen.

Catherine, Philippe, Wouter, Michiel, freelancer Judith en jobstudente Eva


Asta Morris whisky tasting
donderdag 12 septemberBert Bruyneel van Asta Morris is voor heel wat liefhebbers onder jullie waarschijnlijk geen onbekende. Deze enthousiaste man heeft een enorm hart voor spirits en deelt dit graag met jullie in de vorm van zijn onafhankelijke bottelings. Daarnaast heeft hij naar onze mening een goed gevoel voor humor (wijst dit op intelligentie Bert?), deze humor weet hij mooi te integreren in zijn tastings. In eerste plaats kan u een brede en gevarieerde selectie whisky's verwachten. Sinds enige tijd bottelt hij echter ook rum onder de naam Rasta Morris, hier zullen we voor u toch ook een pareltje van uitkiezen.

We kijken samen met u uit naar deze ongetwijfeld boeiende en geanimeerde tasting.

Locatie: Huis Windels nv, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Prijs: € 35.00 p.p.

Aub hier inschrijven


Whisky initiatie tasting
donderdag 26 september

Onze medewerker Michiel Cabuy is gepassioneerd door spirits en in het bijzonder whiskies.
Ondanks dat hij één van de jongste gastsprekers is kunnen we algemeen wel stellen dat hij al een zeer goede kennis heeft te vergelijken met de vele ambassadors die we hier al ontvingen. Neem daarbij nog dat hij een opleiding genoot als leerkracht; duidelijke uitleg en een plezier om naar te luisteren!

U zou graag whisky leren degusteren? Of misschien geniet u wel al af en toe van een glas whisky maar vraagt u zich af hoe whisky gemaakt wordt? Welke types whisky bestaan er en van waar komen deze smaakverschillen? Hoe degusteren we whisky best?

Dit zijn nog maar enkele vragen waar u een antwoord op zal krijgen op de whiskyinitiatie. In een gezellig kader degusteren we een 7-tal zeer uiteenlopende whiskys. Hiermee trachtten we een zo breed mogelijk gamma aan u te laten proeven zodat u na afloop een antwoord zal gekregen hebben op de meeste vragen.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 46 - 48
Startuur: 19:30u, deuren 19:15u

Prijs: € 35,00 p.p.

Aub hier inschrijven
 

Tomatin whisky tasting
woensdag 2 oktober

De Tomatin distillery heeft als motto: "the softer side of the Highlands". Deze mooie distilleerderij, iets ten zuiden van Inverness gelegen, heeft een gevariëerde core-range zowel in leeftijd als in type rijping. Dit gamma wordt aangevuld door speciale edities die steeds uitmuntend zijn van kwaliteit. 

Gedurende deze tasting komt u alle inside informatie te weten over dit Highland pareltje tesamen met een selectie whisky's uit hun core-range en enkele exclusievere flessen. Dit alles zal in goede banen geleid worden door hun eigen brand ambassador.

* Deze tasting zal in het Engels gegeven worden.


Locatie: Huis Windels nv, Ijzerenleen 46 - 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Prijs: € 35.00 p.p.

Aub hier inschrijven


Benriach - Glandronach - Glenglassaugh whisky tasting
vrijdag 4 oktoberGlenDronach, BenRiach en Glenglassaugh zijn oude geliefden van ons, dat is geen geheim. BenRiach was immers het eerste merk whisky dat verkocht werd bij Huis Windels, ondertussen al 16 jaar geleden. Sindsdien heeft het merk, samen met GlenDronach en Glenglassaugh ons altijd nauw aan het hart gelegen. Onder leiding van hun global brand ambassador (her)ontdekken we enkele expressies uit hun standaard gamma maar u kan zich uiteraard ook verwachten aan enkele speciale edities en single casks. Er zullen op deze avond zowel peated als non-peated whisky's gedegusteerd worden. 

* Deze tasting zal in het Engels gegeven worden.


Locatie: Huis Windels nv, Ijzerenleen 46 - 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Prijs: € 35,00 p.p.

Aub hier inschrijven


Armorik whisky tasting
woensdag 16 oktober

Armorik is een Bretoense whisky die gemaakt wordt in de Warenghem distilleerderij. Deze oude familliestokerij is reeds vele jaren whisky aan het maken, echter in België nog heel erg onbekend. Laat u onder leiding van Clémence Vedrenne helemaal onderdompelen in de wereld van de Bretoense whisky die u ongetwijfeld in positieve zin zal verrassen!

* Deze tasting zal in het Engels gegeven worden.

 

Locatie: Huis Windels nv, Ijzerenleen 46 - 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Prijs: €30.00 p.p.

Aub hier inschrijven

 

Springbank tasting door whisky pupils Wouter en Michiel
donderdag 24 oktoberHet is geen geheim dat Wouter en Michiel eind juni een week naar de whiskyschool gingen bij Springbank, alwaar ze naar eigen zeggen de tijd van hun leven hadden. Gelukkig hielden ze zich niet enkel bezig met "qualitycontrol" en zijn ze beiden geslaagd op hun examen en zijn ze dus niet voor niets helemaal naar daar gegaan. 

Naast heel wat verhalen en annekdotes brachten ze ook een schat aan informatie mee. Dit willen ze graag met jullie delen aan de hand van enkele klassieke maar ook exclusieve producten van de Springbank distillery.

Wouter en Michiel kijken er in ieder geval al enorm naar uit!

Locatie: Huis Windels nv, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren: 19.15u

Prijs: € 40,00 p.p.

Aub hier inschrijven


Wemyss blending session / tasting
donderdag 7 november
Na een ongelofelijk boeiend gesprek in het begin van het jaar met de blender van Wemyss besloten we dat we dit gewoon moesten organiseren...

Vergezel op deze avond Wemyss Malts blender Steven Shand en leer alles over de geschiedenis, vaardidgheden en inside informatie van het blenden van Schotse whisky. Dit blijft voor velen immers een misterie. 

Steven zal ons door het blenden leiden en ons leren hoe we aroma's en smaken kunnen herkennen en combineren.

Naast het blenden kan u zich verwachten aan het degusteren van zowel blended malts, single casks en enkele exclusieve zaken.

Mis deze unieke ervaring niet!

*deze tasting zal in het Engels gegeven worden.Locatie: Huis Windels nv, Ijzerenleen 46 - 48
Startuur: 19.30u, deuren: 19.15u

Prijs: € 35,00 p.p.

Aub hier inschrijven
 

In de kijker: Duncan Taylor The Octave Tullibardine & Benriach for huis Windels

In samenwerking met Duncan Tailor kozen we twee single casks uit voor deze zomer.

De eerste is deze Tullibardine. 106 flessen


Hij rijpte eerst gedurende 5 jaar op klassieke ex-bourbon waarna hij nog eens 8 maanden gefinished werd op "octaves" deze vatjes hebben een inhoud van 45 liter.
Hierdoor is er heel veel contact tussen de whisky en het hout wat resulteert in een snelle en intense rijping. Gevolg: een jonge whisky die verbazend complex is zowel op het palet als in de afdronk. 

Wat kan u verwachten? Een mooie highland whisky die ons doet denken aan het zuiden van Frankrijk.

 

Neus: eik, lavender, peren, peper en granenMond: blauwe bessen, honing, vanille, ronde kruidigheid en gebrande eik
Afdronk: verbazend lang met kruiden, eik en steenvruchten


Exclusief verkrijgbaar in de winkel of via de webshopNaast de prachtige Tullibardine bottelden we ook een peated benriach bij Duncan Tailor "the octave". 111 flessen

De klassieke Benriach spirit is al iets heel fijn, als we zagen dat er een sample peated Benriach bij was waren we al helemaal enthousiast. Het viel dan ook reuze mee dat de whisky ook nog eens aan onze verwachtingen voldeed. En zo zijn we tot vandaag heel blij met deze Peated Benriach 2011. We nodigen je dan ook graag uit om er je eigen mening over te komen vormen bij ons in de winkel.

Benriach distillery distilled 2011, bottled 2019

4 months in octave, 53.3%

Neus: rook, peper, vers fruit, chocolade en verse turf
Palet: zachte turf, steenvruchten, bbq, mandarijn
Finish: licht zoete turf, noten

Exclusief verkrijgbaar in de winkel of via de webshopAmerican Days 17 en 18 augustus 

Voor het derde jaar op rij nemen wij deel aan het evenement American Days in Mechelen.
Kom gerust eens kijken; wij staan er met een sigaren- en cocktailstand!

https://www.americandays.be/

 
 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven
 
tracking image