banner huis windels mechelen
 


De zomer komt eraan!

Voor diegenen die deze nieuwsbrief voor de eerste maal ontvangen geven we graag toch een woordje uitleg. Huis Windels is gestart in 1875 als een sigarenfabriek en -speciaalzaak. Vier generaties later bestaat de fabriek in de Begijnestraat niet meer, maar werd de winkel op de IJzerenleen steeds belangrijker. 2005, 2008 en 2015 zijn de jaartallen waarin de zaak telkens verbouwd werd met de belangrijkste reden om meer producten te kunnen aanbieden en ons zodoende meer en meer te kunnen specialiseren in kwalitatieve sigaren, whisky en spirits.
Het huidige team bestaat uit: zaakvoerders Catherine (aan- & verkoop) en Philippe (administratie - verkoop groothandel), Wouter (shopmanager), Michiel (ass. shopmanager & it solutions) en Maxine (jobstudente).
Naast het adviseren en de verkoop in onze winkel, organiseren wij regelmatig degustaties. Achteraan de winkel hebben wij de plaats voor 30 zittende personen. Whisky, rum, cognac, calvados, grappa, en nog veel meer. Verzorgde presentaties door een distillery brand ambassador of onszelf nemen u telkens mee op zoektocht vol informatie en smaken.
Tastings worden o.a. via deze nieuwsbrief en facebook aangekondigd met een duidelijke link en inschrijvingsmogelijkheden via het invulformulier op onze website.

Om u voor te bereiden op de echte zomer en vakantieperiode, organiseren wij in dit voorjaar nog enkele toffe activiteiten.

Wij verwelkomen u graag in onze winkel of op één van onze tastings! Tot dan.
Catherine, Philippe, Wouter, Michiel en Maxine

PROEFNAMIDDAGEN EN TASTINGS

Tenzij anders vermeld gaan alle degustaties door in onze degustatieruimte achter de winkel en starten we om 19.30 u. U bent welkom vanaf 19.15 u. Afhankelijk van de line-up van de voorgestelde spirits, de gastspreker en uw enthousiasme,
duurt een tasting doorgaans een dikke 2 uur. 


In de kijker: The West coast distilleriesVan 1 mei tot 11 juni zetten we in onze winkel enkele Westcoast distilleerderijen in de kijker. We selecteerden van Arran, Kilchoman, Jura en Bruchladdich whisky één of meerdere expressies om te laten proeven, alsook The Botanist Gin.
Bovendien geniet u tijdens deze periode een extra korting op deze expressies.

Zaterdag 27 mei proefnamiddag Niepoort porto
Niepoort is een onafhankelijk porto huis dat al sinds 1842 in handen is van dezelfde familie.
Dirk Niepoort, de huidige 5de generatie zet het werk voort in de driehoek Douro – Bairrada – Dão. Niepoort’s missie is het behoud van traditie in combinatie met innovatie op vlak van het begrijpen van de bodem, klimaat en druivensoorten.
Van 13u tot 17.30u komt João Costa u meer vertellen over de porto bij ons in de winkel.
Kom dus gerust eens langs in de winkel om te proeven van deze dranken.
Gratis
 
Zaterdag 3 juni proefnamiddag met Cinoco spiritsOp zaterdagnamiddag 3 juni ontvangen we Dennis Bruggeman van Cinoco nv bij ons in de winkel. Dit bedrijf voert heel wat dranken in waaronder sherry, vermouth, whisky en bitters.
Op deze namiddag bent u meer dan welkom om enkele van de expressies te komen proeven, vergezeld door een deskundige uitleg van Dennis Bruggeman.
Wij verwelkomen u graag in de winkel vanaf 13.00u en het is ook gratis!
  
Donderdag 8 juni gin tasting met 54 spirits
Inschrijven via deze linkOm de zomer goed in te zetten doen we nog eens een gintasting. We nodigen Dimitri Van Thuyst van 54 spirits uit. Hij voert de zweedse Hven, Schotse Daffy’s, Portugese Sharish en Gin 13 en de Belgische HenTho gin’s in. Hieruit zullen we een selectie maken waarbij we eerst de gins puur degusteren met uitleg. Hierna gaan we over naar een “perfect serve” gin tonic naar keuze om de avond verfrissend en dorstlessend te eindigen.
Prijs: 35 euro p.p.
Vanaf 19.30u
 
zaterdag en zondag 24 en 25 juni  Vis- en folklore dagen in Mariekere aan de Schelde met Karel Windels die de oude sigarenambacht met fierheid demonstreert.

Donderdag 10 augustus plezante spirits wandeling
Inschrijven via deze linkDe Mechelse gids Rudi De Mets vertelt al zingend over het Mechelen van vroeger.
Een stukje straattheater in woord en beeld in het plat Mechels met straffe stoten, straatfiguurtjes en liedjes. Een verrassende en onverbloemde kijk op Mechelen.
In samenwerking met huis Windels is deze wandeling voor deze gelegenheid omgevormd naar een plezante spirits wandeling. De wandeling leidt ons langs minder gekende plaatsen en locaties waar we even halt houden en een toepasselijke spirit degusteren.
We degusteren onderweg 3 verschillende spirits en voorzien ook een langere tussenstop om ons Mechels bier te proeven.
Start wandeling bij ons in de winkel om 19.30u stipt.

Prijs: € 35,00 p.p. 
Opgelet: maximum 30 inschrijvingen!


Donderdag 24 augustus whiskytasting met Bruichladdich
Inschrijven via deze linkBruichladdich, opgericht in 1881 is altijd een progressieve distillery geweest en is dat vandaag de dag nog. Hun kijk op distilleren, het gebruik van topkwaliteit basisproducten,
de precisie van distillatie en hun kijk op marketing zetten deze whisky zeker apart.
Bruichladdich produceert zowel unpeated, peated (Port Charlotte)
als de zeer sterk geturfde whisky (octomore).
Willem Huijsman vertelt ons alles over deze interessante en gevariëerde whisky’s.

Prijs 35 euro p.p.
Vanaf 19.30u

Donderdag 21 september whiskyinitatie
Inschrijven via deze linkDeze tasting organiseren wij speciaal voor de echte beginnende whisky liefhebbers.
Hoe wordt whisky gemaakt? Hoe proeven wij whisky? Ijs of geen ijs? Water toevoegen?
Wat is het verschil tussen een blended en single malt? Wat is een bourbon of een peated whisky?Welke invloed heeft een houten vat op spirit? Wat betekent "Un-chill Filtred"? ...
Dit zijn maar enkele voorbeelden van vragen die aan bod zullen komen.

Die avond proeven wij een zevental zeer uiteenlopende whisky's.
Wij beloven u een leuke, ontspannende en leerrijke avond!

Prijs: 35,00 euro p.p.
Vanaf 19.30u

Dindag 10 oktober calvados tasting met Drouin
Inschrijven via deze linkCalvados Drouin werd opgericht in 1960 door industrieel Christian Drouin die carrière wou maken in de spirtiwereld. Drie generaties later is de calvados van Drouin wereldbefaamd voor zijn kwaliteit.
De familie doet nog steeds alles zelf, van het kweken van de appeltjes over het oogsten tot het distilleren. Door de jaren heen legden zij een prachtige stock aan in hun warehouse waardoor ze over zeer oude distillaten beschikken.
Op deze avond degusteren we zowel producten uit hun core-range als enkele oude vintages om zo alle facetten, processen en smaken van de calvados te ontdekken.

Prijs: €35,00 p.p.
 
NIEUWE PRODUCTEN

Amaro Montenegro bitter


Het verhaal van Amaro Montenegro begint 130 jaar geleden in Bologna alwaar Stanislao Cobianchi na een lange reis besloot een licht zoete, doch bittere likeur te maken.
Met de kennis die hij opdeed tijdens zijn reizen in de Balkan richtte hij een distilleerderij op en begon de likeur te stoken. De naam verleende hij aan prinses Elena van Montenegro.
Zowel het recept, met meer dan 50 kruiden, als de vorm van de fles bleven onveranderd sinds 1885. Sindsdien is de drank wel heel wat populairder geworden.
Zeer lekker puur met een blokje ijs maar ook enorm veel gebruikt in de cocktailwereld is deze bitter een must in uw drankkabinet.

Prijs: € 24,00

Tomatin elements limited ed.Tomatin distilleert al sinds 1897 zeer fijne whisky's. Om de elementen die ze nodig hebben om tot deze mooie spirit te komen te vieren brengen ze nu een uiterst gelimmiteerde reeks whisky's uit. Het zijn immer het water, hout, vuur, metaal en aarde die voor hen zo belangrijk zijn. De packiging is vormgegeven door artiste Eva Ullrich.

Momenteel hebben wij de Tomatin Wood en Tomatin Fire al in stock.
Tomatin Wood: ode aan het hout, deze whisky heeft gerijpt op zowel Amerikaanse, Franse als Hongaarse eiken vaten om zo tot een rijke whisky met veel toetsen van eik, vanille en citrus te krijgen. Gebotteld op 46% en slechts 6000 flessen geproduceerd. 
Tomatin Fire: De vaten waarop deze whisky rijpt zijn extra hard gebrand om zo tot een extra kruidige doch frisse whisky te komen. Gebotteld op 46% en slechts 600 flessen geproduceerd.

Prijs: € 61,00JAARLIJKSE VAKANTIE

Gesloten van dinsdag 18 juli tot en met zaterdag 22 juli 2017
WIN EEN FLES HVAN ORGANIC GIN!


Als u dan toch al de moeite heeft gedaan om deze nieuwsbrief tot het einde te lezen,
dan is het nog een kleine moeite voor u om ons facebook bericht te liken en te delen.
Uit de groep mensen die dit bericht deelden, zal een onschuldige hand een winnaar aanduiden.
Het facebook bericht wordt nu vrijdagochtend 19 mei gepost en wij maken de winnaar bekend op vrijdag 26 mei. De gratis fles kan afgehaald worden op zaterdag 20 mei.
Succes en alvast bedankt om mee te doen!
 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven