banner huis windels mechelen
 

2020

Tweeduizendtwintig, spritis gedistileerd in de jaren 90' kunnen niet meer als jong beschouwd worden, meer en meer millenials voegen zich bij de familie van drank- en/of tabakliefhebbers en Huis Windels bestaat 145 jaar. Wat gaat dat allemaal geven? Om eerlijk te zijn weten we hier zelf het antwoord niet op. Het enige wat wij alvast kunnen doen en al even aan het doen zijn is plannen smeden. Wat we alleszins van plan zijn is het geven en organiseren van heel wat tastings, wij hebben immers het vermoeden dat dit op jullie "wensen voor het nieuwe jaar- lijstje" stond, of zijn we hier mis? We denken van niet.
Oh ja, vergeten we jullie bijna een gelukkig twintigtwintig te wensen, bij deze!
Om het jaar in gang te trappen kondigen we met deze nieuwjaarsnieuwsbrief al enkele tastings aan, zo kunnen jullie al mee beginnen plannen. We hopen hoe dan ook dat we er samen met jullie een minstens even degustatief jaar van kunnen maken!

Tot snel: in de winkel, op een tasting of in den draai.


Spirits en kaas pairing - do 30 januari

We beginnen dit tastingjaar met een dessert!

Het water komt al in onze mond bij het aankondigen van deze proeverij. Een combinatie van de betere dranken met kazen. Er werd al meermaals aangetoond dat dit ongelofelijk goed werkt. We merken ook dat dit concept meer en meer zijn weg vindt naar de huiskamer.

Daarom gaan we eind januari de uitdaging aan om jullie toch nog eens te kunnen verrassen met prachtige dranken te combineren met kazen. Concreet proeven we verschillende dranken, dit kan whisky, porto, rum, armagnac... en proberen we deze te combineren met verschillende kazen. Voor deze laatste werken we samen met dé kaasaffineur van Mechelen, Schockaert.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 40,00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

INSCHRIJVEN

Bruichladdich whisky met Nick Baeyens - do 13 februari

Een Bruichladdich tasting met ambassador Nick Baeyens, zo hebben we er afgelopen jaren al meerdere gedaan, en met succes. Daarom besloten we ook dit jaar een tasting met deze enthousiaste jongeman te doen. Bruichladdich bracht de afgelopen maanden immers weer enkele nieuwe zaken op de markt. Aan ons dus om deze letterlijk op de proef te stellen.

Wat kan u verwachten? Wel, er zijn onder andere de nieuwe Bere - en Islay Barley alsook een nieuwe Octomore. Aangevuld met enkele andere nieuwe en bestaande referenties maken we van deze tasting weer een uitdaging voor de smaakpapillen.

We hoeven het misschien niet te zeggen maar er zullen zowel peated als non-peated whisky's gedegusteerd worden.

Nick zal de tasting in het Nederlands (met een vleugje Gents) geven.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35,00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u


INSCHRIJVEN

Asta Morris whisky met Bert Bruyneel - do 20 februari

Bert Bruyneel staat ondertussen al meer dan een decennium gekend voor zijn kwalitatieve en vaak verrassende single cask bottelingen onder het merk Asta Morris. Hij zette dit zware werk de laatste maanden aan een mooi tempo verder. Dit zijn natuurlijk bottelingen die je moet geproefd hebben, zijn single casks zijn immers niet altijd "klassiek" van stijl te noemen. 

We proeven onder begeleiding van Bert een selectie van zijn nieuwe single casks en dit in zijn geheel eigen stijl. De smaakpapillen zullen ongetwijfeld op de proef gesteld worden. Verwacht u ook aan een mogelijke toevoeging van een nieuwe Rasta Morris rum!

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35,00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

INSCHRIJVEN

Windels' Spirit Selection - do 5 maart

We kunnen opgelucht ademhalen, 2019 heeft ons niet teleurgesteld wat betreft nieuwe dranken.  We merken dat "de mensen" nog steeds heel graag genieten van een lekker glaasje drank en dit ook graag als geschenk krijgen. Met "de mensen" bedoelen we uiteraard jullie, onze medemens, klanten, maar misschien juister mede-genieter! Het doet ons deugd dat jullie minstens even graag als ons nieuwe dranken ontdekken en dan blijft het zeker niet bij whisky. Neen, meer en meer whisky liefhebbers grijpen ook naar, hoe whiskyblogger Serge Valentin het graag noemt, malternatives. 

Gedurende deze tasting delen wij, als team, graag welke whisky's en malternatives die ons in 2019 het meest hebben kunnen verrassen, bekoren of shockeren.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35,00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

INSCHRIJVEN

GlenGarionch & Deanston met Chris Lauriers - do 12 maart

Glen Garioch (glen-gie-rie) is een van de oudste distilleerderijen van Schotland en Deanston is altijd al een moderne, vooruitstrevende distilleerderij geweest. Beiden hebben niet heel veel gemeen en dat hoeft ook helemaal niet voor een tasting. Wat hebben ze wel gemeen? Dat u ze bij ons in de winkel amper tegenkwam, en daar willen we verandering in brengen. 

Om deze ditilleerderijen te leren kennen proeven we van elk een mooie selectie klassieke en net iets specialere bottelingen. Wie kan ons hier beter in begeleiden dan Chris Lauriers. Eén van dé whisky gezichten in België.

Verwacht een aangename tasting met een mooi aanbod niet-geturfde whisky die in het algemeen Nederlands gegeven zal worden.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35,00 p.p.
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

INSCHRIJVEN

Whiskyinitiatie - do 26 maart

U zou graag whisky leren degusteren? Of misschien geniet u wel al af en toe van een glas whisky maar vraagt u zich af hoe whisky gemaakt wordt? Welke types whisky bestaan er en van waar komen deze smaakverschillen? Hoe degusteren we whisky best?

Dit zijn nog maar enkele vragen waar u een antwoord op zal krijgen op de whiskyinitiatie. In een gezellig kader degusteren we een 7-tal zeer uiteenlopende whisky's. Hiermee trachtten we een zo breed mogelijk gamma aan u te laten proeven zodat u na afloop een antwoord zal gekregen hebben op de meeste vragen.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Prijs: € 35,00 p.p.
Startuur: 19:30u, deuren 19:15u

INSCHRIJVEN

Whisky van de maand januari: Wemyss Spice King

Wemyss (betekent grotten) is een familie van Schotse whisky makers die ver teruggaat in de tijd. Al sinds de 19e eeuw zijn ze bezig met whisky, in de zin van het pachten van land voor gerst tot het laten bouwen van distilleerderijen op hun gronden. Op die manier groeiden ze ook uit tot onafhankelijke bottelaar en blenders, hetgeen waar ze nu voor gekend zijn.

De Wemyss Spice King is een onderdeel van hun blended malts core range. Kortom is dit een reeks whisky's met een duidelijke naam en profiel die samengesteld worden uit meerdere single malts.In deze Spice King worden zowel whisky's van de Lowlands, Higlands, Speyside als Islands gebruikt om te komen tot een complexe maar gebalanceerde blended malt. Zo komen ze tot een zoetkruidige malt whisky met een subtiel maritiem hintje.

Kortom:

Neus: koekjesdeeg met kaneel, caramel (licht gezouten), appelsien
Palet: gebak met gember en noten, gecarameliseerd fruit, leder en zilt toetsje
Finish: warm en aangenaam lang met snuifje peper.

Meer informatie vindt u HIER

Nu aan € 41,40 i.p.v. € 46,00 Ook via de WEBSHOP
 
 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven
 
tracking image