banner huis windels mechelen
 


Een nieuw jaar betekent ook nieuwe producten en nieuwe tastings!

Vooraleerst wensen wij iedereen een voorspoedig en smaakvol 2019. Na de drukke decembermaand volgen de planning en voornemens voor het nieuwe jaar. Wat gaan we doen? Wat kan er veranderen? Wat willen we vernieuwen? Voldoende stof tot nadenken...
We willen jullie echter niet laten wachten tot we dit alles besproken en gepland hebben. Daarom hebben we de afgelopen weken "tussen de soep en de patatten" toch al enkele dingen gepland voor jullie, de liefhebbers. Lees hieronder wat we alvast kunnen aanbieden in afwachting van onze voornemens en andere evenementen.


Tastings

Bowmore - Bunnahabhain tasting - do 24 januari

Laten we het jaar beginnen op Islay en aan het begin van het alfabet.

Gezien Ardnahoe nog geen whisky op de markt brengt beginnen we bij de "B" en de oudste distilleerderij van het eiland: Bowmore. Om ons palet goed op de proef te stellen nemen we er een andere schoonheid van Islay bij: Bunnahabhain. Niemand minder dan Chris Lauriers vertelt ons op deze avond alles over deze twee oude rotten van het eiland. We kunnen u verzekeren dat Chris hier wel het een en het ander over weet en er een leerrijke en boeiende avond van zal maken.

Er zullen op deze avond zowel getufde als niet geturfde whiskies gedegusteerd worden.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u
Prijs: € 35 p.p.

INSCHRIJVEN

Windels' Spirits Selection' - do 14 februari

We hebben er weer een prachtig jaar op zitten wat smaken betreft. We hebben goed gegeten en genoten maar we zijn ook verwend geweest wat betreft dranken. Zowat wekelijks mochten we nieuwe spirits proeven. De éne al beter dan de andere maar nooit met tegenzin! Tijd dus om eens stil te staan bij het vorige spiritsjaar.

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we een selectie van de spirits die ons in 2018 het meest konden bekoren, verrassen, boeien of smaken. Deze delen we graag met jullie. Verwacht je aan een leuke line-up met hoofdzakelijk whisky, al zal er ook wel iets anders tussen zitten.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u
Prijs: € 35.00 p.p.

INSCHRIJVEN


The peated Bruichladdich tasting - do 28 februari

In de wintermaanden kunnen we al eens wat extra warmte gebruiken. Hoe kunnen we dit beter doen dan met een lekke smeulend turfvuur. Bij de "progressive hebridean distillers" kunnen ze wel het een en ander wat betreft getufde whisky maken. Aangezien ze het afgelopen jaar weer heel wat nieuwe geturfde expressies op de markt brachten willen we deze graag met jullie delen.

Leer onder leiding van ambassador Nick Baeyens alles over de geturfde Bruichladdichs, dat belooft een fijne, leerrijke en smaakvolle avond te worden.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u
Prijs: € 35 p.p.

INSCHRIJVEN


Whiskyinitiatie - do 7 maart

Whiskyinitiatie - whisky leren kennen, degusteren en appreciëren.

U zou graag whisky leren degusteren? Of misschien geniet u wel al af en toe van een glas whisky maar vraagt u zich af hoe whisky gemaakt wordt? Welke types whiskies bestaan er en van waar komen deze smaakverschillen? Hoe degusteren we whisky best?

Dit zijn nog maar enkele vragen waar u een antwoord op zal krijgen op de whiskyinitiatie. In een gezellig kader degusteren we een 7-tal zeer uiteenlopende whiskys. Hiermee trachtten we een zo breed mogelijk gamma aan u te laten proeven zodat u na afloop een antwoord zal gekregen hebben op de meeste vragen.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Startuur: 19:30u, deuren 19:15u
Prijs: € 35,00 p.p.

INSCHRIJVEN

Whisky van de maand januari - Fettercairn 12y

Fettercairn brengt voor het eerst in meer dan tien jaar nieuwe expressies op de markt, dat moet gedeeld worden!

Hierdoor is Fettercairn u mogelijk niet erg bekend. Wel, het is een Schotse Highland distilleerderij opgericht in 1824 en ligt in het gelijknamige stadje. Verder is de distilleerderij uniek in het gebruik van hun distillatieketel. Ze besproeien deze immers langs de buitenkant met koud bergwater, hierdoor krijg je meer reflux in de ketel en een fijnere alcohol.

neus: fris fruitig met lichte kopertoets

palet: tropisch fruit, kruiden met o.a. gember en zoethout met honing als achtergrond.

finish: zacht fruitig met licht kruidige eik.

Nu aan €54,00 i.p.v. € 60

BESTEL ONLINE

 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven