banner huis windels mechelen
 


GDPR privacywet
veel administratie en een illusie rijker om geen ongewenste e-mails meer te krijgen...

Ook wij moeten u (tot vervelens toe) op de hoogte te brengen van de nieuwe wetgeving GPDR die van kracht is en u inlichten hoe wij uw privacy respecteren. Ondanks dat wijzelf nog dagelijks tientallen ongewenste e-mails binnenkrijgen van meerdere malafide personen van over heel de wereld, gaan wij echter wel netjes om met, de door u aan ons, toevertrouwde persoonlijke gegevens. Wij geven ze niet door aan derden en alles wordt veilig bewaard op een externe server. Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen, dan kan u zich zonder problemen onderaan uitschrijven en wordt u definitief geschrapt in onze database. Stilletjes hopen wij natuurlijk dat u graag onze nieuwsbrieven blijft ontvangen. 😉

Private casks bottelingen in aantocht!
We steken de loef af met 2 van de 3 whiskyvaten die Michiel heeft geselecteerd bij Signatory warehouse te Pitlochry Schotland. Lees hierover meer in deze nieuwsbrief.

Noteer alvast onze jaarlijkse vakantie.
Huis Windels zal gesloten zijn van zondag 15 juli tot en met donderdag 26 juli 2018.

De volgende nieuwsbrief kunt u eind juni verwachten.

Catherine, Philippe, Wouter, Michiel en Maxine.


Tastings en activiteiten mei - juni

Plezante Spirits Wandeling  - reeds 25 personen ingeshreven - nog 5 plaatsen vrij!Na de succesvolle editie van vorig jaar besloten we samen met Rudi De Mets dit jaar terug een plezante spirits wandeling te organiseren.

Wat bedoelen we hiermee: We ontvangen de deelnemers bij ons in de winkel alwaar ze eerst een cocktail krijgen, vervolgens vertrekken we met z'n allen. Rudi De Mets neemt ons mee door Mechelen om ons op verschillende, markante plekken in de binnenstad op een ludieke manier wat meer te vertellen over onze mooie stad. Wij voorzien op deze plekken een toepasselijke spirit waar wij de uitleg over geven. 

We zorgen er uiteraard voor dat we een andere tour doen dan het afgelopen jaar en ook de spirits zullen verschillen ten opzichte van vorig jaar.

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u
prijs p.p.: €35.00

Inschrijven voor de plezante spirits wandeling kan via deze link

Tasting Gordon & MacphailGordon & Macphail is één van de oudste onafhankelijke bottelaars in Schotland, opgericht door James Gordon en John Alexander MacPhail in 1895. Hun thuisbasis in het kleine en pitoreske Elgin in de Speyside regio is echt de moeite om een bezoekje te brengen. De oprichters waren pioniers in de single malt markt en hun doel was altijd om jonge whisky's op te kopen bij bekende distilleerderijen om deze vervolgens zelf te laten rijpen en te bottelen. Er wordt pas gebotteld op het moment dat men bij Gordon & MacPhail gelooft dat de kwaliteit optimaal is. Bottelingen uit de Gordon & MacPhail collectie variëren in alle leeftijdscategorieën en zijn gebotteld zonder toevoeging van kleurstoffen
De tasting zal in goede banen geleid worden door Eric Vermeire, de invoerder en ambassadeur van deze mooie producten. We zullen een mooie verscheidenheid aan producten te proeven krijgen van verschillende distilleerderijen en van alle leeftijden. Een echte aanrader voor liefhebbers van lekkere whisky.
 
Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48
Startuur: 19.30u, deuren 19.15u
Prijs p.p.: € 40.00

Inschrijven voor de tasting Gordon & Macphail kan via deze link

American days Café de zwaanNet zoals vorig jaar zullen wij dit jaar weer op de American days aanwezig zijn.
De American days is een 2-daags festival georganiseerd door café de zwaan aan het slachthuis.
Op dit event met verschillende live bands en leuke kraampjes zullen wij zorgen voor een mooi aanbod aan lekkere cocktails op basis van Amerikaanse producten, verschillende bourbons en ook een leuke selectie aan sigaren. Het event vindt plaats in de slachthuislaan te Mechelen op het plein voor café de zwaan op 18 en 19 augustus 2018. Meer info kan u ook vinden op de facebook pagina in de link hieronder. Wij hopen van u daar te zien en u een van onze leuke creaties te kunnen laten proeven.
Link naar American days facebookpagina
Link naar American days website

NIEUW: webshop huis windels! Online aankopen en betalen

Overkomt het u ook wel eens, u heeft nog een mooie fles drank nodig als geschenk of een spirit voor uzelf maar u kan zich niet tot bij ons verplaatsen. Vanaf heden vormt dit geen probleem meer. De afgelopen weken zetten wij ons volledig assortiment dranken, inclusief uitleg op onze website. U heeft nu ook de mogelijkheid uw fles(sen) online aan te kopen, te betalen en te laten leveren. Als extra service kan u de fles zelfs laten inpakken als geschenk.

Link naar onze nieuwe webshop!

Zoekt u een speciale fles die wij niet op voorraad hebben? Geen probleem, via het contactformulier helpen wij u om de juiste fles te vinden en voor u te bestellen.


Private Tastings

Had u graag een tasting gevolgd voor uw bedrijf of een privé gezelschap?
Dit kan zeker door ons georganiseerd worden!
 
Wij hebben de kennis en accomodatie om tastings op maat te voorzien en doen dit graag voor u. Hier vindt u onze formules voor zowel een whiskytasting als wereldspirits en onze algemene voorwaarden. Dit zijn onze standaard formules, wenst u echter een aanpassing, heeft u andere voorkeuren, dan kan dit alles naar wens aangepast worden.


Drank van de maand Plantation rum Jamaica 2002


De Plantation Jamaica 2002 wordt gestookt van molasses en gedistileerd in potstill. Vervolgens rijpt de rum gedurende de volle 10 jaar in Jamaica. Na deze klassieke rijping wordt de rum naar Chateau Bonbonnet in Frankrijk gebracht waar hij een additionele 3 jaar rijpt op cognacvaten. 
Een smaakvolle, licht kruidige en esterhoudende rum die licht zoet is om een breed publiek te bekoren.
                                              
Neus: intens en complex, fruitig, kruidig en licht aards op een eiken achtergrond
Palet: krachtig met veel tropisch fruit: banaan, perzik, pruim maar ook wat kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
 
In mei € 49.00 --> €44.10
Actie geldig zolang de voorraad strekt, niet cummuleerbaar met de klantenkaart.

Drank van de maand Glenglassaugh Revival

Glenglassaugh is een Schotse Highland distilleerderij die opgericht werd in 1875, tot 1986 produceerde de distilleerderij voornamijk whisky's voor blends, hetgeen normaal was voor die tijd. Van 1986 tot 2008 was de distilleerderij gesloten.

 De Glenglassaugh Revival was de eerste whisky die terug werd uitgegeven na de lange sluiting, vandaar de naamgeving. Deze single malt rijpt eerst op ex rode wijnvaten en fresh bourbon casks om daarna samen gefinished te worden in sherry casks. De whisky is gebotteld op 46%.

Neus: caramel, nootjes, sherry, melkchocolade en rood fruit.
Palet: rond, rijk en licht zoet gevolgd door meer chocolade, appelsien, rood fruit en noten.
Finish: medium met rood fruit, caramel en lichte eik

Gedurende de maand mei €49.50 --> € 44.55
Actie geldig zolang de voorraad strekt, niet cummuleerbaar met de klantenkaart.


Private casks Signatory: "Flanders' finest casks selection"

In maart gingen we, net als vorig jaar, naar het dorpje Pitlochry in de Schotse Highlands. In dit gezellig plaatsje staan de warehouses van Signatory Vintage, één van de top onafhankelijke bottelaars van Schotland. We kregen er uitgebreid de kans om heel wat vaten te proeven en uiteindelijk kwamen drie vaten er als beste uit voor ons. Twee ervan zijn net gebotteld en verwachten we op 7 juni bij ons in de winkel. Lees hieronder over welke vaten het hier gaat.
 

Clynelish 2008, 10 year old

Clynelish zal sommigen onder jullie niet onbekend in de oren klinken. Deze 10 jaar oude Highland single malt is wat wij graag een “ideale zomer dram” noemen. Een whisky met een aangenaam mondgevoel die zeer fris van smaak is met veel citrus. Gebotteld op 46% alcohol en niet koud gefilterd.

Unnamed Orkney 2004, 13 year old cask strenght

Deze whisky werd gedistilleerd in een “niet nader genoemde distilleerderij op het eiland Orkney”, de naam van de distilleerderij mocht in dit geval immers niet gebruikt worden, maar we weten wel dat ze niet gedistilleerd werd bij Scapa 😉. Deze whisky, die op 56.2% alcohol op de fles gaat, zal menig whiskyliefhebber kunnen bekoren met zijn krachtige, licht rokerige smaak.

Exacte prijzen zijn op dit ogenblik nog niet gekend, maar wees gerust dat ze zeer schappellijk zullen zijn! Van zodra ze gekend zijn, zullen we deze communiceren via de facebook- of instagrampagina.
 

 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven