banner huis windels mechelen
 


#december#eindejaarsgeschenken#familie#genieten#whisky#sigaren#tastings

Hashtags,zo leren wij van wikipedia, bestaan uit een hekje als voorvoegsel, zonder spatie gevolgd door een woord, of meerdere woorden zonder spaties ertussen, om een bericht eenvoudig te vinden. Hashtags worden gebruikt op verschillende socialemediawebsites. Hierbij wordt de hashtag vooral gebruikt als een tag-aanduiding. Een hashtag kan onderdeel van een zin zijn of een losse aanvulling daarvan zijn. 
Voorbeeld: #windelsmechelen#uitgebreidassortiment#welkom!
De tags maken u eenvoudig duidelijk dat u bij ons zeker vindt wat u zoekt en dat wij u met veel plezier adviseren en ieders budget respecteren.

Lieve mensen allemaal,

Het einde van het jaar is in zicht en dit betekent "feesten"! Eens de goede sint gepasseerd is, bereiden we ons graag voor om dit jaar op een fijne manier af te sluiten. Of u nu een gezellig kerstfeest of een prettig oudjaar viert of beide, cadeau's geven en krijgen horen er altijd bij!

In deze laatste nieuwsbrief van het jaar geven we u alvast wat leuke cadeautips. Wij maken graag tijd voor u om u wegwijs te maken in ons assortiment. Onze grootste wens is dat u tevreden buitenstapt.
Best wacht u niet tot het laastste ogenblik om uw aankopen te doen. Ondanks ons voltallig en enthousiast team kunnen we u dan niet garanderen dat we u onmiddellijk kunnen helpen. Op de drukste dagen zult u dus wat meer geduld moeten uitoefenen.
Gebruik onze druktekalender om uw shoppingdag te bepalen.

Verder in deze nieuwsbrief vindt u ook de 4 reeds geplande degustaties voor het eerste kwartaal van 2018. De planning voor de volgende tastings wordt in het begin van het jaar opgesteld.
De volgende nieuwsbrief kunt u eind februari verwachten.

Het hele team van huis Windels wenst u alvast fijne feestdagen!
Catherine, Philippe, Wouter, Michiel en Maxine


Whisky's van de maand december

1. Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Glenlossie 2004Glenlossie is een speyside distilleerderij opgericht in 1876 en eerder onbekend aangezien ze geen officiële bottelings heeft. De distilleerderij heeft echter al lang zijn naam gemaakt, voornamelijk door onafhankelijk gebottelde uitgaven, zoals deze er ook een is. Deze Glenlossie rijpte 12 jaar in de warehouses van Gordon & MacPhail en kreeg een refill sherry finish. Het is een whisky die zowel door beginnende liefhebbers als doorwinterde whiskygeeks gesmaakt kan worden. Kortom een ideaal en verrassend geschenk voor alle genieters.
Neus: fruittaart met citrus en abrikoos en een subtiele kaneeltoets.
Smaak: Rond en gebalanceerd met kruidige sinaas, zwarte chocolade en licht kruidige eik.
Afdronk: medium lang met zacht notige kruidigheid.
€ 58,00 - € 52,20

2. Kilchoman Machir Bay


Kilchoman is de eerste nieuwe distilleerderij op Islay in 124 jaar. In 2005 werd ze opgericht door eigenaar Anthony Wills die koos voor de Rockside Farm als locatie. Deze boerderij werd omgebouwd tot “farm distillery”. Ze kweken hun eigen gerst, mouten zelf, distilleren, rijpen en bottelen alles ter plaatse. Dit maakt Kilchoman uniek en garandeert een uiterst hoge kwaliteit. De Machir Bay, genoemd naar het prachtige strand nabij de site, is volledig gerijpt op ex-bourbon vaten.
Neus: aanwezige rook in balans met veel vanille en fruit.
Smaak: aromatische turf in combinatie met citrus, peer en lichte kruidigheid
Afdronk: meer rook met citrus en vanille
€ 57,00 - € 51,30
 

Flanders finest selection Signatory Caol Ila 2008In maart is Wouter met enkele collega winkeliers uit Vlaanderen naar Schotland geweest.
In het dorpje Pitlochri bevindt zich de Edradour distilleerderij waar ook de vaten liggen van de onafhankelijke bottelaar Signatory. Daar proefden we meerdere whisky’s recht van het vat.
Na enkele whisky’s was het bingo. We proefden 2 vaten Caol ila van 2008, het eerste vat was lekker maar het 2de was exceptioneel en we beslisten met enkel collega winkeliers om dit samen te bottelen als single cask.
Proefnotities
De neus is lekker roetig en vuil, met flink wat maritieme elementen zoals zeewier en een hint van wit fruit en limoenen vooraf.
Hij heeft een stevige body en is lekker olieachtig. De smaak is een perfecte verderzetting van de neus: roet, citrus, assen, appels en peren met een flinke dosis peper. De turf is onmiskenbaar en zorgt voor een mooie rookontwikkeling.
De finish is ondanks zijn jongere leeftijd redelijk lang en zeer intens. Het is vooral de rook die blijft hangen met een lichte citrus toets.
€ 63,00

Giftpack'sSpeciaal voor de feestdagen namen wij heel wat giftpacks in het assortiment op. Gaande van whisky over gin en rum maar ook sigaren en Lampe Berger geurlampen. Spring zeker eens binnen om een kijkje te nemen naar deze ideale eindejaarsgeschenken.
 

RookwarenWe zijn zeer blij te kunnen aankondigen dat we ook voor de liefhebbers van rookwaren heel wat aan te kondigen hebben.
Sigaren
We deden dit jaar extra ons best om een breed assortiment te bemachtigen van speciale edities.
In de wereld van de longfillers betekent dit dat we zowel uit Cuba, Nigaragua, Honduras als uit de Dominicaanse Republiek enkele “edition limitadas” konden bemachtigen.
Hiervoor gebruiken de fabrikanten hun meest uitzonderlijke tabakken en maken hiermee een niet eerder geproduceerd model. Zowel bij de long- als shortfillers hebben we een keuze aan geselecteerde geschenkverpakkingen die een assortiment verschillende sigaren bevatten.
Pijptabak
Naar jaarlijkse gewoonte brachten topmerken als Dunhill, W.O. Larsen, Davidoff en Kohlhause en Kopp hun “jaartabakken” uit. Unieke mengelingen die een ideaal geschenk vormen voor de pijproker.
Accesoires
Voor alle genieters van tabaksrook in welke vorm dan ook zochten we de mooiste, handigste en kwalitatiefste luxeartikelen uit. Een kleine opsomming: sigarenknippers- en punshers, etuis, humidors, asbakken, pijpbestek, pijptassen, aanstekers, tabakzakken.
 

Tastings januari & februari 2018
1. Whiskytasting - Douglas Laign met Jan Beckers

Op woensdagavond 17 januari nodigen we Jan Beckers uit van Douglas Laign whisky. Hij zal ons alle geheimen vertellen over deze onafhankelijke bottelaar uit Glasgow. Eenerzijds hebben zijn hun "regional malts", dit zijn blended malts met de specifieke karakters van de verschillende regio's in Schotland. Anderzijds hebben zij ook heel wat mooie single casks onder de labels "Provenance" en "Old Particular". Uit al deze reeksen zullen we whisky's degusteren en ontleden maar vooral er van genieten!
 
locatie: Huis Windels, IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen
start: 19.30 u
prijs: € 35,00 pp
Klik hier om in te schrijven
 

2. Whiskytasting - Windels finest selection

donderdag 1 februari
Naar opvolging van de succesvolle tasting van vorig jaar kiezen wij er ook dit jaar onze pareltjes uit. Met het hele team zoeken wij naar de meest verrassende, interessantste of nauwst aan het hart liggende whisky's van het afgelopen jaar. Samen "verdedigen" wij onze keuze, uiteraard met alle nodige info en bijhorende achtergrond. Verwacht u net zoals vorig jaar aan een verrassende selectie whisky's!
 
locatie: Huis Windels, IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen
start: 19.30 u
prijs: € 35,00 pp
Klik hier om in te schrijven
 

3. Rumtasting – The Rum Mercenary, Kintra, Liquid Treasures met Jurgen VromansOp donderdagavond 8 februari organiseren we de eerste rum masterclass van het jaar. We nodigen Jurgen Vromans (The Whisky/Rum Mercenary, Liquid Treasures, Kintra) uit om ons alle geheimen te vertellen. Jurgen heeft reeds lang zijn naam gemaakt als whiskyliefhebber, invoerder en onafhankelijke bottelaar is de whiskywereld. Sinds meer dan een jaar is hij echter ook actief in de rumwereld met de single casks van Kintra en Liquid Treasures en uiteraard zijn eigen single casks.
Verwacht u aan zeer uiteenlopende, krachtige single cask rums. Alle liefhebbers van spirits zijn welkom, let echter wel op het gaat hier niet om de zoete stijlen van rum maar om pure, droge en vaak op vatsterkte gebottelde rum. Zeker ook de moeite voor whiskyliefhebbers die de krachtigere stijlen van rum willen ontdekken.
 
locatie: Huis Windels IJzerenleen 46 - 48, 2800 Mechelen
start: 19.30 u
prijs: € 35,00 pp
Klik hier om in te schrijven
 

4. Whiskytasting – Loch Lomond, Glenscotia en InchmoanOp donderdagavond 1 maart verwelkomen we David Lind van de Loch Lomond groep. De Loch Lomond groep bevat twee distilleerderijen: Glen Scotia en Loch Lomond. Bij deze laatste worden echter 3 verschillende whiskys gestookt: Loch Lomond, Inchmurrin en Inchmoan. Het verschil in stijl tussen deze drie gaan we nog niet verklappen, dit kan u beter zelf ontdekken. Wel kunnen we u meegeven dat David Lind zal zorgen voor een tasting waar ook zal ingegaan worden op de technische details van het distilleren (niet onbelangrijk bij Loch Lomond) en er zowel geturfde ald niet-geturfde whiskys zullen gedegusteerd worden.

 

 

Startuur: 19.30u  - deuren open om 19.15u

Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 48 2800 Mechelen

Prijs: €35,00 p.p.

Klik hier om in te schrijven

 

 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven