banner huis windels mechelen
 


Na de bekerfinale van de kakkers, nog meer positief nieuws uit Mechelen:
"Aan goddelijk vocht geen tekort bij Huis Windels"

Om zeker te zijn van een vlotte overzeese verzending voor het Brexit akkoord van 19 maart, besloten wij vroeg op het jaar een eerste selectie single casks uit te kiezen. Onze spirits expert Wouter koos 4 prachtige whisky's en liet deze bottelen en leveren! 
Catherine en Michiel kozen dan weer de whisky van de maand mei: Wolfburn Aurora.
Met de grote voorraad aan goddelijk vocht verzekeren wij u ervan dat u deze zomer niet droog komt te zitten! Spring gerust eens binnen om deze mooie spirits te kunnen proeven.

De planning van de tastings is blijkbaar toch iets moeilijker dit jaar. Enerzijds zijn er minder Brandambassadors vrij op de voorgestelde dagen, anderzijds worden we meer gevraagd voor privé- events. Desalnietemin proberen wij op eigen initiatief nog enkele publieke tastings te organiseren.

Midden juni zenden wij 'onze zonen' uit! Back to school; the Springbank academy school in Campbeltown Schotland. Gedurende een volledige week zullen Wouter en Michiel meehelpen in de distilleerderij. Beslist een unieke ervaring. Wij verwachten ze dan ook gediplomeerd terug met een bagage vol met unieke verhalen en lekkere whisky's. Dit krijgt beslist een vervolg!
 http://springbank.scot/whisky-school/

De volgende nieuwsbrief kan u eind augustus verwachten tbv. de tastings in het najaar.
Veel leesplezier en steeds welkom in onze speciaalzaak! 

Catherine, Philippe, Wouter, Michiel, Judith (freelancer) en Eva (jobstudente)


Nieuwe single casks for huis Windels

Naar jaarlijkse gewoonte konden wij enkele fantastische single casks selecteren bij de onafhankelijke bottelaar Signatory Vintage. De uitmuntende kwaliteit van de vaten bij Signatory is al lang geen geheim meer. Onze gevarieerde selectie 2019 kan iedere liefhebber bekoren.
We hebben van elk botteling een proeffles openstaan. Kom gerust eens binnen! Bestellen en leveren kan ook via onze webshop. Bestellingen boven de € 200 worden in België gratis geleverd. Klik op de foto's hieronder voor meer info.  Signatory Ben Nevis 2008, 46% 
Neus: In het begin krijgen we veel citrus in de neus zoals appelsien en citroen met een dun laagje honing. Als we hem de tijd geven om open te komen is het vooral de citrus die domineert.
Smaak: In de mond krijgen we zeer veel frisse en fruitige smaken van appelsien en zelfs een lichte toets van appel. De afdronk is fris en licht kruidig, een ideale zomerdram!

Signatory Caol ila 2010, 58.4%
Neus: In het begin vinden we vooral vanille, citrus, honing, leder, wat hout en een lichte rokerigheid. Normaal krijgen we bij Caol Ila iets meer turfrook, maar het blijft eerder subtiel. Na een poosje in het glas merk je duidelijk wel dat de turfrook zich verder ontwikkelt en beter tot zijn recht komt.
Smaak: De turf is duidelijk merkbaar in de smaak, samen met een kruidige toets. Er was ook een olieachtige en lichtzoete ondertoon van vanille te merken. De volle rokerige aroma’s van de turf blijven zeer mooi hangen en worden afgewisseld met frisse toetsen. Het hogere alcoholgehalte valt helemaal niet op omdat er zoveel smaak in deze whisky zit. Leuke dram voor tijdens een druilerige avond.  

Signatory Ledaig 2011, 46% 
Neus: De turf is vrij prominent aanwezig in deze whisky. De geuren die ons direct opvallen zijn de aardse toetsen van een gedoofd kampvuur, teer met ook een lichte hint van koekjes met vanille. De lichte citrus zit mooi verscholen op de achtergrond maar die komt na enige tijd wel mooi naar voor.
Smaak: In de aanzet is de turf die weer direct aanwezig is. Hij is redelijk vol van structuur maar fijn tegelijk. De smaak evolueert van rokerig naar lichte vanille en citrus toetsen en daarna blijft er een licht kruidige tinteling na  op de tong. De finish is lang en het is vooral de rook die mooi blijft hangen. Een echte aanrader voor wie graag eens iets anders dan een Islay whisky drinkt.

Signatory Old Pulteney 2008, 58%
Neus: Wat geur, smaak en afdronk betreft heeft deze Old Pulteney alles wat we er in zochten. We krijgen honing, caramel en peertjes in de neus.
Smaak: Op het palet hebben we ten eerste een mooie structuur, met veel fruit (denk aan een appeltje geplet met vitabis) en een fijn zoet mouterige toets. Op de afdronk komt er het licht ziltige maar ook fruit en lichte caramel.


Whisky van de maand: Wolfburn Aurora

De Wolfburn Aurora is een expressie van de meest noordelijk gelegen distilleerderij van het Schotse vaste land, Wolfburn. Deze distilleerderij werd gebouwd op de ruïnes van een gelijknamige distilleerderij uit begin 18e eeuw. Op Burns night (25 januari) 2013 liep de eerste spirit uit de nieuwe ketels. Van het begin af werd duidelijk dat men hier zeer kwalitatieve producten maakte. De kleine ketels, lange fermentatie, trage distillatie en superieure grondstoffen zorgen voor een zeer frisse, fijne spirit. Dit maakt dat de whisky al op relatief jonge leeftijd zeer lekker en complex wordt.

 

De Wolfburn Aurora wordt gerijpt op zowel ex-bourbon als sherry vaten. Zoals alle producten van de distilleerderij wordt de whisky niet gekleurd, noch koud gefilterd. In de neus geeft dit een whisky met een toetsje sherryzoetheid met gras, herfstfruit en chocolade. Op smaak vinden we eerder florale en kruidige toetsen op een achtergrond van vanille.

 

Zin om deze whisky zelf te komen proeven? Spring dan gerust eens binnen!

Actie maand mei: € 52,00 - 10 % korting = € 46,80*
(*niet verenigbaar met korting klantenkaart.)


Tastings

Whiskytasting: Where does that sherry in my whisky come from? - dinsdag 28 mei

NOG 4 PLAATSEN VRIJ
Whisky gerijpt of gefinished op sherryvaten, u heeft het ongetwijfeld al geproefd of op zijn minst van gehoord. Maar weet u ook hoe die sherry zelf smaakt? En wist u dat er heel wat stijlen sherry zijn van "kurkdroog" tot "mierzoet" en hoe wordt deze, minder populaire, drank gemaakt en gerijpt? Op deze avond komt u het te weten, we proeven enkele stijlen sherry, met bijbehorende deskundige uitleg. Maar daarnaast proeven we ook de whiskies die gebruik maken van deze verschillende stijlen sherry. Een combinatie van whisky en sherry dus, en ongetwijfeld een boeiende oefening!

 

Prijs: € 25,00/pp
Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 46 - 48

Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

Aub hier inschrijven


Plantation rum tasting - donderdag 13 juni

Plantation rums worden door cognac Pierre Ferrand geselecteerd en krijgen een verdere rijping op oude cognacvaten, welke deze rums zo bijzonder maken. Ieder jaar komen er wel nieuwe bottelingen uit, die wij graag met jullie delen. Laten we samen op een ontspannen manier op verkenningstocht gaan!

Prijs: € 35,00/pp
Locatie: degustatieruimte Windels - Ijzerenleen 46 - 48 

Startuur: 19.30u, deuren 19.15u
Aub hier inschrijven


Whisky initiatie tasting donderdag 26 september


U zou graag whisky leren degusteren? Of misschien geniet u wel al af en toe van een glas whisky maar vraagt u zich af hoe whisky gemaakt wordt? Welke types whisky bestaan er en van waar komen deze smaakverschillen? Hoe degusteren we whisky best?

Dit zijn nog maar enkele vragen waar u een antwoord op zal krijgen op de whiskyinitiatie. In een gezellig kader degusteren we een 7-tal zeer uiteenlopende whiskys. Hiermee trachtten we een zo breed mogelijk gamma aan u te laten proeven zodat u na afloop een antwoord zal gekregen hebben op de meeste vragen.

 

Prijs: € 35,00/ p.p.
Locatie: Huis Windels, Ijzerenleen 46 - 48

Startuur: 19:30u, deuren 19:15u

Aub hier inschrijven

Proefnamiddagen in de winkel

Ontdek vrijblijvend nieuwe producten op deze 2 proefnamiddagen. Maak een praatje met de Belgische distributeurs en plaag hen gerust met wat venijnige vraagjes...

Wij verwelkomen u graag op de volgende zaterdagen tussen 13.30 - 17.30 u.
- 18/5 Diplomatico Rum
- 25/5 Cinoco spirits

JAARLIJKSE VAKANTIE: WIJ BLIJVEN OPEN!
 
Zoals jullie ondertussen wel weten zijn wij wat tegendraadse mensen ;-) Tegen alle adviezen in van psychologen, de gevaarlijke burnouts ed., beslisten wij om dit jaar gewoon door te werken en de winkel open te houden tijdens juli en augustus (want werken is toch zo plezant!). Jawel, we nemen elk wel even pauze, lossen elkaar af en krijgen ondersteuning van Judith en/of Eva. Zo geniet u ook tijdens de vakantie van een optimale bediening!


 
 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven
 
tracking image