banner huis windels mechelen
 


Tastings, tastings, tastings! 
Jullie, maar ook wij krijgen er maar geen genoeg van!

Ontzettend veel vragen naar nieuwe degustaties en na afloop heel wat felicitaties van de deelnemers, We worden er soms wat ongemakkelijk van... 
We beamen het graag dat we de laatste tijd uitzonderlijke boeiende gastsprekers over de vloer kregen. Maar de combinatie met een gevarieerd en geïnteresseerd publiek is magisch. Geheimen en ervaringen worden spontaan gedeeld. Een gezellige avond in een onbewongen sfeer, daar tekenen we altijd voor! Goesting gekregen? Lees verder en schrijf snel in.

In afwachting van de definitieve planning van onze belangrijkste spiritsinvoerder The Nectar organiseren we opnieuw op eigen initiatief een aantal nieuwe tastings. Het is dus nog best mogelijk dat er in deze eerstvolgende periode van maart tot mei nog andere proeverijen zullen bijkomen. (In de pijplijn o.a. Whisky Arran, Paul John, Cadenheads, Springbank, Wemyss,..?)  Voorinschrijvingen zijn niet mogelijk zodat iedereen dezelfde kans krijgt om te kunnen deelnemen. We brengen jullie wel ten gepaste tijde op de hoogte via deze nieuwsbrief, de website en onze facebookpagina!

Liefhebbers van rookwaren:
Sorry dat we jullie via deze nieuwsbrief niet meer uitnodigen voor degustaties.
De strenge wetgeving verbiedt het ons om via deze weg iedereen uit te nodigen. Wij zouden niet- rokers kunnen aanzetten tot het degusteren van een sigaar of pijp! Als goede Belgen zochten wij naar een aanvaardbare oplossing hiervoor om jullie, sigarenliefhebber of pijproker, niet in deze bittere koude te moeten laten staan.
Indien u interesse heeft in een rookwaren degustatie dan kan u zich hier inschrijven. Bij voldoende interesse zullen wij een datum voorstellen en u persoonlijk uitnodigen voor een privé tasting.

Eind februari 2018 - Huis Windels schrijft opnieuw geschiedenis.
Met al 4 vier tastings, 2 namiddag proeverijen in de winkel achter de rug en nieuwe samenwerkingsakkoorden met externe partners wordt dit een heus tastingjaar! Nog nooit in het verleden organiseerden wij zoveel degustaties. De spiritswereld is zo boeiend en lijkt wel oneindig. Aan nieuwe ideeën geen gebrek... We hebben de microbe flink te pakken en gaan stevig door!

Catherine, Philippe, Wouter, Michiel en MaxineTastings maart - mei

1. Whiskyinitiatie - donderdag 29 maart


 

U zou graag whisky leren degusteren? Of misschien geniet u wel al af en toe van een glas whisky maar vraagt u zich af hoe whisky gemaakt wordt? Welke types whisky bestaan er en van waar komen deze smaakverschillen? Hoe degusteren we whisky best?

 

Dit zijn nog maar enkele vragen waar u een antwoord op zal krijgen op de whiskyinitiatie. In een gezellig kader degusteren we een 7-tal zeer uiteenlopende whiskys. Hiermee trachtten we een zo breed mogelijk gamma aan u te laten proeven zodat u na afloop een antwoord zal gekregen hebben op de meeste vragen.

 

Locatie: tastingroom huis Windels IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen
Prijs: €35.00 p.p.

Startuur: 19.30u - deuren 19.15u


klik hier om in te schrijven


2. Talisker whiskytasting - donderdag 5 april


 

Op donderdagavond 5 april nodigen wij Arno Dobbels uit bij ons. Arno is sinds jaren actief in de spiritswereld en werd onlangs Ambassador voor Diageo. Dit betekent dat hij ook verantwoordelijk is voor de iconische distilleerderij van het eiland Skye: Talisker. Voor velen onder ons een bekende naam, maar wat weten we er echt van en welke expressies maken ze zoal? Je komt het allemaal te weten op deze leerrijke avond.

 

Locatie: tastingroom huis Windels IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen

Prijs: €35.00 p.p.

Startuur: 19.30u, deuren 19.15u


klik hier om in te schrijven


3. Bruichladdich whiskytasting - donderdag 19 april


 

Bruichladdich, "progressive Hebridean distillers". Of hoe wij het zeggen één van de twee kleinere distilleerderijen op Islay die nog alles distilleren, rijpen en bottelen op het eiland zelf. Voor velen onder jullie een bekende distilleerderij waar we al regelmatig tastings mee deden. Echter kwamen er de laatste tijd enkele heel mooie nieuwe bottelingen uit. Zo brachten zij een zeer gelimitteerde Bere Barley en Organic Barley uit, daarnaast zijn er ook weer nieuwe Octomores op de markt gekomen. En jawel, wij wisten hiervan enkele flessen te reserveren speciaal voor deze tasting! Deze tasting zal dus zowel niet-geturfde als geturfde maar ook heel zwaar geturfde whiskys omvatten. Niet te missen!

 

Locatie: tastingroom huis Windels IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen

Prijs: € 35.00 p.p.

Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

klik hier om in te schrijven


4. Proefnamiddag Nucano Mezcal - zaterdag 12 meiMezcal is de meest traditionele sterke drank van Mexico. Dit ambachtelijke distillaat van de agave plant wordt steeds populairder en steeds meer merken komen bij ons op de markt. Stilaan beginnen wij ons hier ook in te verdiepen en deze ontdekkingstocht willen we zeker met jullie delen. Daarom nodigen wij op zaterdagnammidag 12 mei, Jurgen Vroomans uit, hij komt jullie alles vertellen over het productieproces, smaakprofiel en verschillen tussen deze zeer complexe en ambachtelijke dranken. 

Locatie: 
huis Windels IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen
Prijs: gratis!
Startuur: 13.30u


5. Asta Morris  whisky masterclass - dinsdag 15 mei


Bert Bruyneel is een Belgische onafhankelijke whiskybottelaar. Zijn whiskys worden uitgebracht onder het label "Asta Morris". Bert brengt whiskys uit van allerlei Schotse en wereldwhiskys gerijpt op verschillende types vaten en van alle leeftijden. Naast België is zijn belangrijkste afzetmarkt Japan, waar je zijn bottelingen in vele bars kan terugvinden. Naast een enorme kennis over whisky is Bert gewoon een fantastisch spreker die steeds zorgt voor een gezellige, leerrijke en grappige avond. 

Een tasting om naar uit te kijken en niet te missen voor zij die iets nieuws willen ontdekken.

 

Locatie: tastingroom huis Windels IJzerenleen 46 - 48 2800 Mechelen

Prijs: € 40.00 p.p.

Startuur: 19.30u, deuren 19.15u

klik hier om in te schrijven


 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven